Механізми державного управління у сфері професійної (професійно-технічної) освіти - Грень, Лариса Миколаївна (Національний університет цивільного захисту України, 2019)
У статті розглянуто підходи щодо визначення дефініції «механізми дер-жавного управління» у дослідженнях вітчизняних та зарубіжних вчених; з‟ясовано практичне використання механізмів державного управління у роботах зарубіжних дослідників; проаналізовано напрацювання вітчизняних вчених щодо механізмів реалізації державної політики в галузі професійної (професійно-технічної) освіти; визначено й схарактеризовано механізми державного управ-ління у сфері професійної (професійно-технічної) освіти (політичний, адмініст-ративно-організаційний, нормативно-правовий, економічний, інформаційний) та розкрито їх роль у розвитку та модернізації даної сфери.

The article discusses approaches to determining the definition of "public administration mechanisms" in the researches of national and foreign scientists; the practical use of state management mechanisms in works by foreign researchers has been clarified; researches by national scientists on mechanisms of state policy realization in the field of vocational (vocation-and-technical) training are analyzed; mechanisms of public administration (political, administrative, organizational, regulatory, economic, informational) in the field of vocational (vocation-and-technical) training have been defined and characterized, and their role in the development and modernization of this field has been revealed.
Mechanisms of public governance in the field of vocational (vocation-and-technical) training
Keywords: механізми державного управління; професійна (професійно-технічна) освіта; комплексний механізм державного управління; синергетичний ефект; public administration mechanisms; vocational (vocation-andtechnical) training; complex government mechanism; synergistic effect