Шліфувально-полірувальні пасти на базі відходів та вторинних продуктів нафтопереробних та коксохімічних підприємствах - Борисенко, Максим Олексійович; Сінкевич, Ірина Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Розглянуто сфери використання шліфувально-полірувальних паст при реалізації технологічного процесу на нафтопереробних та коксохімічних підприємствах. Задля зниження виробничих витрат та мінімізації негативного впливу на довкілля, запропоновано використовувати в якості основних компонентів шліфувально-полірувальних паст відходів та вторинних продуктів, які утворюються на нафтопереробних та коксохімічних підприємствах України. The areas of use of grinding and polishing pastes in the implementation of the technological process at oil refining and coke chemical enterprises are considered. In order to reduce production costs and minimize the negative impact on the environment, it is proposed to use waste and secondary products generated at oil refining and coke chemical enterprises of Ukraine as the main components of grinding and polishing pastes.
Keywords: шліфувально-полірувальні пасти; нафтопереробне підприємство; коксохімічне виробництво; компоненти; відходи; вторинні продукти; grinding and polishing pastes; oil refinery; coke chemical production; components; waste; secondary products