Канал вимірювання похилої дальності до літальних апаратів з можливістю розпізнавання ЛА для мобільної суміщеної лазерної вимірювальної системи - Коломійцев, Олексій Володимирович; Сачук, Ігор Іванович; Пєвцов, Геннадій Володимирович; Гриб, Дмитро Анатолійович; Балабуха, Олексій Сергійович; Звєрєв, Олексій Олексійович; Купрій, Володимир Миколайович; Назаренко, Світлана Анатоліївна; Подорожняк, Андрій Олексійович; Скорін, Юрій Іванович (ДП "Український інститут промислової власності", 2017)
Канал вимірювання похилої дальності до літальних апаратів з можливістю розпізнавання ЛА для мобільної суміщеної лазерної вимірювальної системи містить керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, селектор подовжніх мод, призми для частоти міжмодових биттів , блок дефлекторів, перемикач для частот міжмодових биттів M і 2M, передавальну оптику, оптико-електронний модуль, який складений з телевізійного і інфрачервоного каналів, приймальну оптику, фотодетектори, широкосмуговий підсилювач, резонансні підсилювачі, настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, формувач імпульсів, схему "і", фільтр із заданою смугою пропускання, диференційований ланцюжок, випрямляч, тригер, детектор, диференційовану оптику, підсилювач, фільтр, лічильник, електронну обчислювальну машину, блок розпізнавання, гіростабілізовану платформу та б -введення сигналу від каналу вимірювання кутових (тангенціальних) швидкостей літального апарата. Додатково введено апаратуру обміну даними.
Keywords: патенти; корисна модель; літальні апарати; розпізнавання ЛА; мобільні вимірювальні системи; лазерні вимірювальні системи; канал вимірювання похилої дальності