Товажнянський, Леонід ЛеонідовичБухкало, Світлана ІванівнаКапустенко, Петро ОлексійовичАрсеньєва, Ольга ПетрівнаОрлова, Є. І.2015-02-032015-02-032008Харчові технології у прикладах і задачах : підручник / Л. Л. Товажнянський [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Київ : Центр учбової л-ри, 2008. – 576 с.978-966-364-602-2https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/12743Викладено основи технології харчових виробництв, її фізико-хімічні, біохімічні та технологічні закономірності. Подані характеристика сировини, асортимент харчових продуктів, апарати і технологічні процеси їх виготовлення. Наведено різні типи сучасних пластинчастих теплообмінників та їх конструкції, представлено метод енергозбереження – пінч-аналіз. Велику увагу приділено прикладним аспектам застосування теплообмінників у харчовій промисловості. Приведені розрахунки норм витрат сировини і допоміжних матеріалів, зниження витрат і відходів при виробництві, а також формули, що необхідні для розв’язання прикладів і контрольних задач. Призначено для студентів харчових спеціальностей технічних вищих навчальних закладів, викладачів, інженерно-технічних та наукових працівників.ukдисципліна "Харчові технології"напівфабрикатиготові продуктивиробництво молочних продуктіврозрахунки виробництва хлібопродуктівпринципи складання рецептурасортимент продуктівметоди енергозбереженняХарчові технології у прикладах і задачахBook