Комбінована лінія електропередач - Шевченко, Сергій Юрійович; Данильченко, Дмитро Олексійович; Потривай, Андрій Едуардович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Комбінована лінія електропередавання для передачі електричної енергії, що містить два захищених проводи (1) та (3) і один голий провід (2), що знаходиться між проводами (1) та (3), з вибраною відстанню D, згідно з нормативними документами залежно від класу напруги лінії, та висотою h, величина якої становить від 0 до величини граничного значення, за умов простоти наведеної конструкції забезпечує достатній грозозахист без сторонніх пристроїв, що ускладнюють монтаж, ремонт та експлуатацію
Keywords: патенти; корисна модель; комбінована лінія електропередавання; грозозахист; передача електричної енергії; лінії електропередачі