Самовдосконалення як гармонійна складова синтезу особистого успіху з соціальним - Генькіна, Марія Анатоліївна; Братута, Едуард Георгійович (НТУ "ХПІ", 2012)
Статтю присвячено проблемі самовдосконалення педагога та студента у спрямуванні особистості до успіху. Особлива увага приділяється розгляданню поняття «успіх», факторам, що впливають на нього, його мотивації. Приводяться можливі шляхи самовдосконалення.

The article is dedicated to the problem of teacher’s and student’s self-perfection at the person’s seeking the success. A special attention is payed to review the concept «success», to the factors, that affect it, its motivation. The possible ways of self-perfection are given.
Self-perfection as harmonious constituent of synthesis of personal and social success
Keywords: мотивація; підготовка професійна; якості особистісні; воля; цілеспрямованість; удача; саморозвиток; самореалізація