Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу "Управління технологічними процесами харчової промисловості" - Деменкова, Світлана Дмитрівна; Пугановський, Олег Валентинович; Герман, Едуард Євгенович; Мирошник, Анатолій Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Технологічні вимірювання є невід'ємною частиною сучасних виробничих процесів. Ускладнення та інтенсифікація виробництва ставлять підвищені вимоги до методів і засобів вимірювання. Незважаючи на постійне вдосконалення приладної бази засобів контролю та керування, методи вимірювання майже не змінюються. В великій мірі точність отримання інформації залежить від правильності вибору методу вимірювання і від якості виконання розрахунку конструкції приладу. Метою методичних вказівок є ознайомлення студентів із способами вимірювання різноманітних технологічних параметрів, а також закріплення на практиці теоретичних знань з курсу "Управління технологічними процесами харчової промисловості". У процесі виконання лабораторних робіт студенти отримують навички з користування вимірювальними приладами і засобами автоматизації сучасних виробництв.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; харчова промисловість; хімічні технології; технологічні вимірювання; інтенсифікація виробництва