Теоретико-методичний підхід до оцінки ефективності ринково-орієнтованої стратегічної діяльності промислових підприємств - Прокопенко, Ольга Володимирівна; Корнатовскі, Роберт (НТУ "ХПІ", 2018)
Досліджено особливості оцінки стратегічної ринково-орієнтованої діяльності підприємств, запропоновано удосконалений теоретико-методичний підхід до оцінки ефективності стратегічної ринково-орієнтованої діяльності підприємств, який ґрунтується на побудові економіко-математичної моделі оцінки ефективності стратегічних рішень, яка, на відміну від існуючих, дозволяє оцінити економічну та ринкову доцільність стратегічних рішень за допомогою показників ефективності та коефіцієнтів ризиків.

The peculiarities of the assessment of strategic market-oriented activity of enterprises are investigated. An improved theoretical and methodical approach to assessing the effectiveness of strategic market-oriented activity of enterprises is proposed. It is based on the construction of an economic and mathematical model for evaluating the effectiveness of strategic decisions, which, unlike existing ones, makes it possible to assess the economic and market feasibility of strategic decisions with the help of performance indicators and risk factors.
Theoretical and methodical approach to the assessment of the effectiveness of market-oriented strategic activities of industrial enterprises
Keywords: ризик; витрати; промислове підприємство; теоретико-методичний підхід; efficiency; risk; expenses