Оцінка та розвиток інноваційного потенціалу підприємства - Матросов, Олександр Дмитрович; Омельченко, Вадим Ігорович (НТУ "ХПІ", 2016)
В роботі сформульовано поняття інноваційного потенціалу підприємства. Розглянуті основні фактори, які формують та визначають рівень інноваційного потенціалу підприємства. Виконано аналіз сучасних методів оцінки інноваційного потенціалу. Розглянуті основні напрямки розвитку інноваційного потенціалу підприємства ( ріст кваліфікаційного та професійного рівня персоналу, освоєння нової техніки, технологій та нової продукції). З розвитком пріоритетних направлень в інноваційній діяльності пов’язані економічні результати підприємства.

The notion of innovative potential of the enterprise is formed in the paper. The main factors, which form and define the level of innovative potential of the enterprise, are analyzed. The analysis of modern methods of innovative potential estimation is carried out. Th e main directions of the enterprise innovative development (increasing of qualification and professional level of personnel, using of new technics, technologies and new product) are examined. Economical results of enterprise activity is close connected with the development of prior directions.
Evaluation and development of innovative potential of enterprise
Keywords: ефективність економічна; активи; удосконалення; персонал; assets; efficiency; environment; assessment; improvement