Концепція комплексної оцінки системних об’єктів природно-техногенних і ландшафтно-геохімічних комплексів - Касимов, Олександр Меджитович; Козуля, Тетяна Володимирівна; Ємельянова, Дар'я Ігорівна; Козуля, Марія Михайлівна; Гагарін, Віталій Вікторович (Технологічний центр, Українська державна академія залізничного транспорту, 2012)
У роботі надані теоретико-практичні засади обґрунтування методології оцінки екологічності на основі імовірнісно-ентропійного ризик-аналізу для розв’язання задач екологічної безпеки на рівні ландшафтно-геохімічних комплексів і територіально-об’єктових систем.

Theoretical practical bases of justification of ecological compatibility estimation method is given in the article and is based upon probabilistic entropic risk analysis for solving ecological security problems at the level of landscape geochemical complexes and territorial object systems
Keywords: імовірнісно-ентропійний підхід; екологічна небезпека; комплексна оцінка якості; probability entropic approach; ecological danger; quality complex estimation