Концептуальні погляди М. С. Трубецького як лідера євразійського руху - Смирнов, В. М. (НТУ "ХПІ", 2008)
Стаття присвячена теоретичним поглядам російського вченого, одного із лідерів євразійського руху М. С. Трубецького. Його концепції можуть стати прикладом перспективного наукового та методологічного підходу до історіософської науки та визначити основні моменти майбутніх розробок сучасних вітчизняних учених.

The article devoted theoretician opinions of Russian scientist, one of leader of evrasion movement - M. S. Trubeckogo. His conceptions can became an example of scientific and methodological approach to history - philosophical science.
Keywords: науковий підхід; методологічний підхід; історіософська наука; вітчизняні вчені; народ; світова історія