К вопросу обезвреживания в условиях аэрозольного катализа органических соединений различных классов - Кутакова, Д. А.; Саранча, Н. М.; Ильенко, И. Б.; Тюльпинов, Д. А. (НТУ "ХПИ", 2009)
Відомо, що відходи підрозділяються на 5 класів небезпеки. Відходи хімічних виробництв ставляться до першого з двох класів небезпеки – високо й надзвичайно небезпечні суміші, як правило, органічних сполук. Небезпека відходів визначається їхніми фізико-хімічними властивостями, а також умовами їхнього зберігання, або розміщення в навколишнім середовищі.

It is known that wastes are subdivided into 5 classes of danger. Wastes of chemical productions behave to the first two classes of danger – highly and extraordinarily dangerous mixtures, as a rule, organic compounds. The danger of wastes is determined their physical and chemical properties, and also terms of their storage, or placing in an environment.
Keywords: отходы; вторичное сырье; тиолы; сульфокислоты; сульфонаты; тиоальдегиды