Метод ABC–XYZ-аналізу як ефективний інструмент управління запасами торгівельного підприємства - Білоцерківський, Олександр Борисович; Ширяєва, Наталя Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2010)
У роботі досліджено матеріальні запаси торгівельного підприємства. Це завдання вирішується з використанням методів ABC- та XYZ-аналізу, а також їх комбінації. Визначено групи A, B, C та X, Y, Z. Складено матрицю ABC–XYZ-аналізу, на підставі якої розроблено рекомендації щодо ефективного управління запасами.

In the paper material resources of mercantile business are analyzed. This problem is solved by ABC- and XYZ-analysis as well as their combination. A, B, C and X, Y, Z groups are defined. ABC–XYZ-matrix is formed. Instructions for effective inventory management are developed.
Keywords: управління запасами; метод ABC-XYZ-аналізу; торгівельне підприємство; логістика