Організація фондування та архівного зберігання документів радянських підпільних організацій та партизанських груп на території України у перші післяокупаційні роки - Жигло, В. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті аналізуються основні етапи формування джерельного архівного комплексу з історії радянського підпільно-партизанського руху. Визначено, що основною установою, яка проводила збір документів, був Партійний архів Української філії Інституту Маркса-Енгельса-Леніна; головним принципом концентрації цих документів був територіальний принцип. Встановлена загальна кількість архівних справ з відповідною документацією у центральних архівах України та головні фонди, де сконцентровані дані документи.

The author analyzes the main stages in the formation of the source archive complex on the history of the Soviet underground-partisan movement in the first posleokkupatsionnye years (1945 - Ser. 1950s ). Established that the main organizations that conducted the collection of documents were party archives of the Ukrainian SSR, the main principle of the concentration of these documents was the territorial principle. Set the total number of archive files with the associated documentation in the central arhіvah Ukraine, as well as major funds, which are concentrated in these documents.
Keywords: державні архіви України; документальні джерела; Партійний архів; фондування; радянський рух Опору; Український штаб; партизанський рух; documentary sources; Soviet resistance movement; Party Archives; securitization; Ukrainian headquarters partizanskogo movement