Функціональна кераміка. Керамічні матеріали, що захищають від електромагнітного випромінювання - Лісачук, Георгій Вікторович (Планета-прінт, 2013)
Вперше представлено дані про одержання електропровідної кераміки на основі прекурсорів феритового складу в системах Fe₂O₃ – Al₂O₃ – C₀O та Fe₂O₃ – Al₂O₃ – NiO. Розглянуто процеси фазоутворення кераміки та захисних покриттів, отриманих як за композиційним методом, так і шляхом спрямованої кристалізації з розплаву.

First time data obtaining of electrospending ceramics on the basis of precursors of ferrite compositions in the systems of Fe₂O₃ – Al₂O₃ – C₀O та Fe₂O₃ – Al₂O₃ – NiO were presenting. Phase forming processes of the ceramics and coatings, gotten both a composition method and way of directed crystallization from melt are considered.
Functional ceramics. Ceramic materials protecting against the electromagnetic irradiative influence
Keywords: електромагнітне поле; хімічна стійкість покриттів; діелектричні матриці; склокомпозиції; phase forming processes; functional ceramics; ceramic materials; irradiative influence; монографія