Model of pulsating current traction motor taking into consideration magnetic losses in steel - Goolak, S.; Riabov, Ie.; Tkachenko, V.; Sapronova, S.; Rubanik, I. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Mathematical modeling of electromagnetic processes in a traction motor of pulsating current is applied taking into account the nonlinear nature of the armature inductance, the inductance of the excitation winding and the nonlinear nature of the universal magnetic characteristic. The magnetic losses in the steel of the traction motor were taken into account by establishing the dependence of these losses on the frequency of reversal, The magnetic flux in the magnetic circuit of the motor and the geometric dimensions of the motor.

Запропоновано підхід до імітаційного моделювання тягових електродвигунів пульсуючого струму, заснований на врахуванні нелінійного характеру магнітної характеристики, індуктивностей якоря та обмотки збудження. Розроблено модель магнітних втрат у магнітопроводі якоря електродвигуна та досліджено їх вплив на характер електромагнітних процесів у електродвигуні. Показано, що отримані при цьому рішення узгоджуються з отриманими раніше результатами, але відкриваються додаткові можливості при дослідженні роботи двигуна в складі тягового електроприводу електровозу однофазно-постійного струму.
Модель тягового двигуна з пульсуючим струмом з урахуванням магнітних втрат у сталі
Keywords: eddy currents; magnetic circuit; вихрові струми; магнітне коло