Прогнозування наслідків вибуху вибухонебезпечних предметів для визначення безпечних відстаней - Грицюк, А. О.; Григоренко, О. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Запропоновано підхід до прогнозування наслідків вибухів вибухонебезпечних предметів на основі спрощеного розрахункового методу тротилового еквівалента, що дозволить визначати безпечні відстані та межі ураження.

An approach to predicting the consequences of explosions of explosive objects is proposed based on a simplified calculation method of TNT equivalent, which will allow determining safe distances and damage limits.
Keywords: вибухи; вибухонебезпечні предмети; надлишковий тиск; безпечна відстань; explosion; explosive object; excess pressure; safe distance