Західний нафтогазовидобувний регіон України у розвитку інженерної блогодидактики - Андибур, А. П.; Білецький, Володимир Стефанович; Малікова, Оксана Анатоліївна (SSPG Publish, 2023)
Автори констатують значний інтерес до використання медіаосвітніх технологій у нафтовидобувній галузі. При цьому користувачами фахово орієнтованих блогів є як студенти, викладачі, науковці, так і працівники нафтогазової галузі. Про це свідчить багаторічний досвід професійно-орієнтованих сторінок Фейсбуку, створених, зокрема, у Полтаві та Харкові. На прикладі блогу «Бурове відділення ДФКНГ» (Дрогобич) автори вперше досліджують внесок Західного нафтогазовидобувного регіону України у розвиток вітчизняної інженерної блогодидактики. Виконано контент-аналіз блогу, результати якого показують позитивну динаміку перегляду блогу користувачами, їх публікаційної активності, дає уявлення про вік і стать користувачів, географію їх локацій, популярні години перегляду за днями тижня. Введена в науковий обіг інформація сприяє розвитку інженерної блогодидактики в регіоні і країні.
Keywords: медіаосвітні технології; фахово орієнтовані блоги; Західний нафтогазовидобувний регіон України; інженерна блогодидактика; нафтовидобувна галузь