Методичні вказівки до виконання практичних занять з курсу "Метрологія, стандартизація, сертифікація та акредитація". Частина 1. Основи метрології та стандартизації - Панчева, Ганна Михайлівна (Моделіст, 2020)
Мета проведення практичних занять з курсу "Метрологія, стандартизація, сертифікація та акредитація" – це закріплення та поглиблення теоретичних знань студентів, одержаних під час вивчення лекційного матеріалу та рекомендованої літератури, а також формування вмінь і навичок їх практичного застосування. Завдання практичних занять полягають в ознайомленні з законодавчими актами і нормативними документами, методичними матеріалами зі стандартизації, сертифікації та метрології, розв’язанні поставлених задач різної складності. У результаті проведення практичних занять студенти повинні знати структуру Національної системи стандартизації України, Державної метрологічної системи і системи сертифікації УкрСЕПРО, правила розроблення і побудови національних нормативних документів, порядок проведення сертифікації продукції, вимоги до системи управління якістю підприємства. Після проведення практичних занять студенти повинні вміти користуватися нормативно-правовою документацією, визначати категорії та види стандартів, оформлювати сертифікати відповідності на продукцію. До початку практичного заняття студенти мають вивчити відповідний теоретичний матеріал за підручниками, конспектами лекцій та іншою рекомендованою літературою, ознайомитися зі змістом і порядком виконання практичної роботи з даної теми.
Keywords: методичні вказівки; Державна метрологічна система України; Національна система стандартизації України; класифікація стандартів; Національний знак відповідності