Аналіз факторів, які впливають на фізико-механічні властивості ожеледі на проводах і тросах повітряних лініях електропередачі - Мезеря, А. Ю.; Занихайло, Є. О. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті розглянуто фактори, які впливають на фізико-механічні властивості ожеледі на проводах і тросах повітряних ліній електропередачі. В статті була побудована структурна схема, виявлено ступінь впливу різних факторів на фізико-механічні властивості ожеледі.

The paper considers factors influencing physical and mechanical properties of icing on wires and cables of overhead power transmission lines. The paper presents a schematic diagram, founds the degree of influence of various factors on physical and mechanical properties of icing.
Аnalysis of factors influencing physical and mechanical properties of icing on wires and cables of overhead power transmission lines
Keywords: напруга; аварії; обриви проводів; якість електропостачання; physical properties; mechanical properties; icing; wire; overhead power transmission lines