Практичне значення економічного районування - Гаврись, Ольга Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2018)
Україна – одна з найбільших європейських держав, територія якої неоднорідна за природними умовами і ресурсами, щільністю і складом населення, рівнем і структурою розвитку господарства та іншими фактами. Все це є об'єктивною основою для розвитку внутрішньодержавного територіального поділу праці, на базі якого формуються своєрідні природногосподарські утворення – цілісні частини території країни, яким властиві такі ознаки як спеціалізація, комплексність та керованість – так звані економічні райони.
Keywords: економічне районування; територіальний поділ праці; державна регіональна економічна політика