Дослідження впливу технологічних параметрів охолодження швидкоріжучої сталі на спадковість елементів структури - Мариненко, Дмитро Віталійович; Кравцова, Наталія Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Метою роботи є дослідження литої структури сталі Р6М5, яка утворюється при різних технологічних факторах охолодження. В ході дослідження основних чинників, які впливають на утворювання структури та розподіл легувальних елементів було встановлено, що в певному інтервалі температур в розплаві сталей зберігається ближній порядок, що відповідає дисперсній структурі сталі вихідних шихтових заготовок. В ході математичного аналізу даних були отримані математичні рівняння, які дозволяють отримати значення вихідного параметра при конкретно заданому вхідному параметру у рамках експерименту та навпаки, а також зробити прогноз відносно стану структури відносно досліджуваних параметрів.

Analytical review of information sources has led to the conclusion that the selected steel W6Mo5 has wide usage in the processing of structural materials with a strength less than 600-700 MPa (non-ferrous metals, like alloys on aluminum basis; Dalen steel; grey cast irons, etc.). To study the structure were established means of fabrication of micro-sections, the equipment chosen for analysis. In the study, the main factors affecting the structure and distribution of alloying elements was installed that pureplay showed that in a certain temperature range, the molten steel remains short-range order, which corresponds to the dispersed structure became the source of a charge of workpieces.
Investigation of the effects of the technological parameters of cooling of fastening steel on the strength of the elements of the structure
Keywords: легувальні елементи; фактори охолодження; легувальні елементи; шихтові заготовки; steel; heredity; alloying elements