Розрахунок характеристик електрообладнання промислових підприємств та електростанцій - Шевченко, Валентина Володимирівна; Юр'єва, Олена Юріївна; Єгоров, Андрій Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Методичне видання присвячено виконанню розрахункового завдання з дисципліни «Електрообладнання промислових підприємств та електростанцій» для студентів спеціальності 141 – Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка. Метою роботи є закріплення теоретичних знань і відпрацювання практичних навичок розрахунку характеристик, практичного вибору трансформаторів та електричних машин змінного струму, що працюють на промислових підприємствах (ПП) та на електростанціях різних типів. Тобто об’єктами дослідження є трансформатори та електричні машини, які є основою електроенергетики та електроприводу різних виробництв та технологічних процесів.
Keywords: методичні вказівки; розрахункові завдання; електрообладнання; контрольні питання; характеристики електрообладнання; електрообладнання промислових підприємств та електростанцій; електрична енергія; трансформатори; асинхронні двигуни; ремонтні роботи; синхронні гідрогенератори