Професіоналізм особистості як об'єкт вивчення: системний підхід - Ігнатюк, Ольга Анатоліївна (Українська інженерно-педагогічна академія, 2006)
Розкрито сутність і зміст дефініцій "професіоналізм" та "професійна компетентність". Виділяються та обґрунтовуються компоненти професійної компетентності інженера: мотиваційно-вольовий, функціональний, комунікативний, рефлексивний. Зазначено, що наведені характеристики носять інтегрований, цілісний характер і є продуктом професійної підготовки в цілому.

The essence and the maintenance of definitions "professionalism" and "professional competence" is opened. Components of professional competence of the engineer are allocated and proved: motivational-strong-willed, functional, communicative, reflective. It is marked, that the resulted characteristics have the integrated, complete character and is a product of vocational training as a whole.
Professionalism of the Person as Object of Studying: Systems Approach
Keywords: професійна компетентність; професійна діяльність; мотиваційно-вольовий компонент; кваліфікація