Аналіз методів оцінювання ефективності управління діяльністю підприємства - Пухова, А. А. (НТУ "ХПІ", 2014)
Проаналізовано та обґрунтовано загальні засади методів оцінки ефективності управління діяльністю підприємства для забезпечення всебічного та об’єктивного оцінювання з урахуванням сучасних тенденцій розвитку методології наукових досліджень. Показано, що проблема визначення ефективності підприємства та пошуку шляхів її підвищення є дуже складною, оскільки будь-яке підприємство є складною системою, яку важко спростити, не втративши при цьому її суттєвих характеристик. Запропоновано ряд дій щодо визначення оцінки ефективності діяльності підприємства з урахуванням його специфіки.

The author analyzes and proves the general principles of methods to assess the efficiency of enterprise management to ensure the full and objective evaluation based on current trends in the methodology of scientific research. A number of actions on the measurement of the efficiency of enterprises on the basis of its specificity.
The analysis of methods to assess the efficiency of enterprise management
Keywords: ефективність управління; діяльність підприємства; управлінські рішення; рентабельність інвестицій; ринкова вартість підприємства; efficiency; methodology; evaluation; performance management