Теплонасосная система комплексного теплохладоснабжения автономного объекта - Братута, Эдуард Георгиевич; Харлампиди, Дионис Харлампиевич; Ачкасова, Е. В. (НТУ "ХПИ", 2008)
Розглянуто можливість переведення діючої системи опалення автономного об'єкта у режим роботи комплексного теплохладопостачання за допомогою теплонасосної установки. Виконано розрахункове дослідження теплових процесів в елементах теплонасосної установки, що дозволило виявити раціональні режими її роботи в системі теплохладопостачання. Розроблено практичні рекомендації щодо проектування та технічному рішенню комплексних систем теплохладопостачання.

The opportunity of conversion of the autonomous heating system in operating mode of integrated heat-cold system based on heat pump installations is considered. The calculation research of thermal processes in the elements of heat pump installations which allowed to determine a rational mode of operation in the integrated heat-cold system is made. Practical recommendations for designing and the technical decision of integrated heat-cold system are developed.
Keywords: системы комплексного теплохладоснабжения; энергосбережение; теплонасосные установки; система отопления; холодоснабжение