Інвестиції – основне джерело економічного розвитку молочної галузі в Україні - Дубовик, К. С. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті проаналізовано стан, проблеми і тенденції розвитку молочної промисловості України: ситуацію в секторі молочного тваринництва, джерела забезпечення сировиною, виробництво молока та молокопродуктів, динаміка обсягів експорту та імпорту, висвітлено переваги розвитку молочної галузі для всієї харчової промисловості України. Розглянуто стан інвестування молочної промисловості на фоні інвестиційних процесів в державі та досліджено їх вплив на економічний розвиток молочної галузі.

The article analyzes the situation, problems and tendencies of development of the dairy industry of Ukraine: situation in the field of dairy farming, the sources of milk production procurement, dairy production, dynamics of export and import volumes. The advantages of the dairy industry development for the entire food industry of Ukraine are enlighted in the article. The state of investment of the dairy industry amid the investment processes in the country is considered. The impact on the economic development of the dairy industry is examined
Investments are the main source of economic development of dairy branch in Ukraine
Keywords: молочна промисловість; молочний ринок; молочна сировина; молокопереробні підприємства; прямі інвестиції; капітальні інвестиції; dairy market; milk raw materials; processing enterprises; direct investments; capital investments