Узловые линии зацепления в цилиндрических червячных передачах - Носко, Павел Леонидович; Муховатый, А. А. (НТУ "ХПИ", 2005)
Уточнення умов існування вузлових ліній зачеплення в циліндричних черв'ячних передачах із черв'яком, профіль витків якого обкреслений довільною кривою в осьовому перерізі.

The conditions of existence of nodal lines of a linkage in cylindrical worm’s transfers with a worm are updated, the structure of which coils is outlined by any curve in an axial cut.
Keywords: нагрузочные способности; узловые точки; торцевая плоскость; архимедов червяк