Основи розрахунків на міцність - Музикін, Юрій Дмитрович; Клітной, Володимир Вікторович; Наумов, Олександр Іванович (НТУ "ХПІ", 2016)
Текст лекцій містить основні розділи теоретичної частини курсу "Прикладна механіка", які представлені в стислій конспективній формі. В другій частині висвітлюються питання з таких розділів: прості та складні види деформації, основи теорії складно-напруженого стану, втомна міцність. У кожному розділі наведені приклади задач та методики їх розв'язання, побудовані на базі розглянутого теоретичного матеріалу.
Keywords: механіка; прикладна механіка; прості види деформації; складні види деформації; втомна міцність; геометричні характеристики плоских перетинів; деформація