Расчет переходных процессов в генераторах тока молнии с замыкателями нагрузки - Игнатенко, Николай Николаевич (НТУ "ХПИ", 2009)
Запропоновано метод розрахунку амплітудно-часових параметрів аперіодичних імпульсних струмів, що формуються в RL-навантаженні генераторів великих імпульсних струмів блискавки (ГВІСБ) при спрацюванні розрядників замикачів навантаження. Показано, що застосування в розрядному колі ГВІСБ раціонально вибраних коректуючих ємностей збільшує амплітуду та тривалість сформованих в RL-навантаженні аперіодичних імпульсних струмів блискавки.

Method of calculation of amplitude-time parameters of aperiodical pulsed currents that are formed in RL-load of generators of high pulsed currents of lightning (GHPCL) during operation of load closer dischargers has been proposed. It was shown that use of rationally chosen correcting capacitances in discharging circuit of GHPCL increases amplitude and duration of lightning aperiodical pulsed currents formed in RL-load.
Keywords: генератор больших импульсных токов; апериодический импульс тока; разрядник замыкателя; вакуумный коммутатор; RL-нагрузка