Розсіююча здатність лужних електролітів для осадження PbO₂ - Міхайленко, В. Г.; Антонов, О. В. (НТУ "ХПІ", 2006)
Досліджено процес електроосадження PbO₂ з двох лужних електролітів – плюмбитного, та електроліту на основі ЕДТА. Визначена розсіююча здатність електролітів. Показана перевага електроліту на основі ЕДТА. Доведено можливість отримання біполярних електродів з двоокисносвинцевою анодною стороною та винесеною анодною сіткою.

The explored process electroplating of PbO₂ from two alkaline electrolytes - an plumbic alkalinitu and electrolyte on base EDTA. It is determined diffusing ability both electrolyte. Advantage of the electrolyte are Shown on base EDTA. The Proved possibility of the reception bipolar electrode with plumbic dioxide by anode side and stood by anode net.
Keywords: процес електроосадження; біполярні електроди; анодна сітка; двоокис свинцю