Встановлення обґрунтованої оцінки об'єктів інтелектуальної власності у фармації - Тіманюк, В. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглянуті методи оцінки об'єктів інтелектуальної власності (ОІВ) у фармації в залежності від видів ОІВ, ступеня їх охорони та життєвого циклу інноваційного проекту; приведено характеристика ризиків, що враховуються при обґрунтуванні ставок дисконтування, використовуваних при оцінці ОІВ.

In the article the methods of assessment of intellectual property (IP) in pharmacy, depending on the species of the OIР, the degree of protection and the life cycle of an innovation project; the calculations of the economic effect at different stages of the IP.
Keywords: комерціалізація; проект інноваційний; цикл життєвий; ризики; дисконтування; intellectual property; pharmacy; commercialization; assessment