Peculiarities of international logistics of agricultural products in a war economy - Samoilenko, Bohdan; Pavlov, Kostiantyn; Ustik, Tetiana; Bortnyk, Anton; Gupalo, Volodymyr (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
The agricultural sector is a vital food source for the entire planet. With population growth, the demand for food increases, emphasizing the need for sustainable development of agriculture to ensure sufficient volumes. Moreover, the agricultural sector is a significant component of many countries' gross domestic product (GDP), especially developing ones. Agriculture provides millions of jobs worldwide, especially in rural areas. International logistics is an indispensable element of supply stability in the agricultural sector, as it ensures timeliness, optimizes costs, minimizes risks, and guarantees compliance with international quality standards. Effective international logistics strengthen global food security, making it possible to maintain stable supplies of agricultural products even in difficult situations and under sharp market fluctuations.

Життєво важливе джерело їжі, аграрна сфера забезпечує продуктами харчування всю планету. Зі зростанням чисельності населення збільшується і попит на продовольство, що підкреслює необхідність стабільного розвитку сільського господарства для гарантування достатніх його обсягів. Більше того, аграрний сектор є вагомою складовою валового внутрішнього продукту (ВВП) багатьох держав, особливо тих, що розвиваються. Сільське господарство - це мільйони робочих місць по всьому світу, особливо у сільській місцевості. Міжнародна логістика є незамінним елементом стабільності постачань в аграрному секторі, оскільки вона забезпечує своєчасність, оптимізує витрати, мінімізує ризики та гарантує відповідність міжнародним стандартам якості. Як наслідок, ефективна міжнародна логістика сприяє зміцненню глобальної продовольчої безпеки, даючи можливість підтримувати стабільні поставки сільськогосподарської продукції навіть у складних ситуаціях та за умов різких ринкових коливань.
Особливості міжнародної логістики продуктів аграрного сектору за умов воєнної економіки
Keywords: logistics; logistics services; product logistics; agricultural sector; martial law; міжнародна логістика; логістичні послуги; продуктова логістика; аграрний сектор; воєнний стан