Енергетика, електроніка та електромеханіка: інновації, дослідження, технології - Болюх, Володимир Федорович; Старіков, Вадим Володимирович; Лютенко, Лариса Анатоліївна; Михайлов, Валерій Михайлович; Довгалюк, Оксана Миколаївна; Бондаренко, Роман Вікторович; Єфімов, Олександр Вячеславович; Потаніна, Тетяна Володимирівна; Пилипенĸо, Миĸола Миĸолайович; Каверцев, Валерій Леонідович; Гарĸуша, Тетяна Анатоліївна; Сидоркін, Ігор Дмитрович (ФОП Рубашкін Д. Ю., 2025)
У колективній монографії висвітлено результати систематичних наукових досліджень, виконаних співробітниками НТУ «ХПІ». Розглянуто інноваційні та перспективні розробки: лінійні імпульсні електромеханічні перетворювачі, енергоефективні світлопоглинальні покриття для енергетичних установок, магнітно-імпульсне розширення металевих трубчастих заготованок за допомогою зовнішнього індуктора, перспективи використання опор із композитних матеріалів в електричних мережах України. Запропоновано певні рішення в парогенераторах АЕС для їх конструкцій, робочих процесів через моделювання процесів. Видання призначене для теоретиків і практиків різних галузей, які працюють над розробкою та впровадженням інноваційних рішень, а також технологій різного призначення на підприємствах, що можуть забезпечити отримання конкурентних переваг наявного обладнання та продукції підприємства.
Keywords: монографія; енергетика; електроніка; електромеханіка; ядерні енергетичні установки; енергетичні установки