Адаптивність управління освітнім процесом у творчості І. А. Зязюна - Чеботарьов, Микола Корнійович (НТУ "ХПІ", 2015)
Обгрунтовано необхідність активної розробки і впровадження в освітню практику ефективних педагогічних технологій, однією з яких виступає адаптивне управління освітнім процесом. Розкрито значення педагогічної спадщини І. А. Зязюна у створенні надійних передумов для успішного використання технології адаптивного управління в педагогіці. Підкреслено методологічну роль філософії освіти у забезпеченні чіткої цільової спрямованості нової освітньої парадигми.

The necessity of active development and implementation of effective educational practice pedagogical techniques, one of which acts as an adaptive management of the educational process. The significance pedagogical heritage of I. A. Zyazyun in creating reliable prerequisites for the successful use of technology in teaching adaptive management Emphasized the role of methodological philosophy of education to provide a clear targeting of a new educational paradigm.
Adaptive management of the educational process in work of I. A. Zyazyun
Keywords: педагогічні технології; педагогічна спадщіна; цільова спрямованість; освітня парадигма