Оцінка впливу інтелектуальної власності на ефективність бізнес-процесів - Колотюк, Олена Іванівна; Перерва, Петро Григорович; Зеленяк, Ілля Сергійович (Національний університет "Києво-Могилянська академія", 2024)
В доповіді доведено, що наявність правової охорони для інтелектуальної власності може бути ключовим фактором для забезпечення конкурентних переваг на ринку. Інтелектуальна власність може стимулювати команду до пошуку новаторських рішень і ідей, що сприяє покращенню бізнес-процесів та введенню нових продуктів і послуг на ринок. Наявність правової охорони для інновацій може зробити компанію більш привабливою для інвесторів та потенційних партнерів, що сприяє залученню додаткових ресурсів для розвитку бізнесу. Захист інтелектуальної власності допомагає уникнути ризиків незаконного використання ідей або технологій конкурентами, що забезпечує стабільність і надійність бізнес-процесів.
Keywords: інтелектуальна власність; використання; комерціалізація; бізнес-структури; ефективність; підприємства