Розвиток діагностичної функції управлінського обліку - Садовська, І. Б. (НТУ "ХПІ", 2009)
В статті розглянуто питання розвитку функцій управлінського обліку в контексті глобальної економічної системи. Визначено діагностичну функцію як пріоритетну. Досліджено і обгрунтовано переваги даної функції і роль в інформаційному забезпеченні сучасного менеджменту вітчизняних підприємств з врахуванням проблем перехідної економіки. Наведено основні риси економічної діагностики і процедуру реалізації діагностичної функції.

In the article the question of development of functions of administrative account is considered in the context of the global economic system. Certainly diagnostic function as priority. Explored and grounded advantages of this function and role in the informative providing of modern management of domestic enterprises taking into account the problems of transitional economy. The basic lines of economic diagnostics and procedure of realization of diagnostic function are resulted.
Keywords: економічна система; системи фінансового управління; інформаційне забезпечення; обліково-фінансові служби; підприємство