Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Сучасні веб-технології" - Роговий, Антон Іванович; Лисенко, Антон Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни «Сучасні веб-технології» спрямовані на формування практичних навичок проєктування та розробки веб-застосунків на актуальному стеку. Акцент робиться не лише на базових стандартах HTML5, CSS та JavaScript/TypeScript, а й на сучасних підходах до побудови інтерфейсів (SPA/MPA, SSR/SSG), інтеграції з API (REST/GraphQL, WebSocket), забезпеченні доступності, продуктивності (Core Web Vitals) і безпеки (OWASP-орієнтири), а також на інженерних практиках розгортання (Docker/CI-CD, reverse proxy, хмарні платформи). Самостійна робота покликана доповнювати аудиторні заняття: здобувач опановує теорію, реалізує невеликі функціональні фрагменти, документує результати та вчиться аргументовано обирати інструменти під конкретні вимоги.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; веб-технології; комп'ютерні науки; основи HTTP; JavaScript