Консолідація педагогічних технологій в навчанні студентів-іноземців груп довузівської підготовки за домінуючим методом - Сладких, Ірина Анатоліївна (НТУ "ХПІ", 2015)
У роботі виявлено педагогічні можливості гри, формування через неї мовленнєвих умінь у студентів-іноземців груп довузівської підготовки на уроках фізики; визначено особливості застосування гри у підготовки студентів-іноземців до мовленнєвої діяльності. Ефективним методом формування готовності студентів-іноземців до мовленнєвої діяльності є командна дидактична гра як осередок керованої діяльності студентів-іноземців. Виявлено та розкрито її особливості, а саме: зміст гри, цілеспрямована взаємодія студентів.

In this work the pedagogical possibilities of the game has been revealed, through the formation of acquiring speaking skills by students-foreigners in pre-university training physics. The features of speaking skills of students are given; it is proved that the effective method to develop the readiness of students-foreigners for speaking activity is a commanding didactic game as means of purposeful and guided students’ activity; its peculiarities are revealed such as: game content, purposeful; students’ interaction.
Consolidation pedagogical technologies in teaching students-foreigners in pre-university training groups by dominant method
Keywords: усне мовлення; мовленнєві уміння; методи навчання; дидактичні ігри; командна гра; oral speaking; speaking skills; teaching methods; didactic games; command game