Графоаналітичний метод знаходження екстремуму функції трьох змінних у задачах управління - Северин, Валерій Петрович; Ніцин, Дмитро Олександрович; Сидоренко, О. С. (Київський національний університет будівництва та архітектури, 2018)
Розглянуто графоаналітичний метод визначення екстремумів функцій більше ніж двох змінних. В основу методу покладено перетин поверхні функції управління площинами паралельними до площин базису з подальшим ортогональним проеціюванням.

A graph-analytic method for determining extrema of functions of more than two variables is considered. The method is based on cutting the controlling function surface by planes parallel to the planes of the basis with subsequent orthogonal projection.
Graphanalytical method of experience to the extreme of the functional three-dimensions of the management objectives
Keywords: геометричні тіла; метод візуалізації; ортогональні проекції; гіперплощина; графіки функцій