Економічні перспективи розвитку виробництва зернових культур в Україні - Гавва, В. М.; Кудревич, А. А. (НТУ "ХПІ", 2014)
У даній статті досліджено сучасний стан зернової галузі, визначено основні проблеми й тенденції її розвитку в сучасних умовах господарювання. Також проаналізовано дійсні в Україні нормативно-правові акти, які використовуються для управління процесами розвитку зернової галузі, та основні напрями державної підтримки нарощування виробництва.

This article examines the current state of the grain industry, the basic problems and trends of development in the contemporary economy. Also analyzed are valid in Ukraine regulations that are used to control the processes of grain industry and the main directions of state support to expand their output.
Economic development prospects of grain crops in Ukraine
Keywords: агропромисловий комплекс; зернова галузь; ринок зерна; урожайність; експорт; мито; agriculture; economic prospects; grain industry; grain market; productivity; export duties