Оцінка статистичних характеристик систем випадкових чисел - Семаньків, М. В. (НТУ "ХПІ", 2016)
Подано результати дослідження статистичних характеристик послідовностей псевдовипадкових чисел, що утворені методом Галуа на основі циклічних зсувів, за допомогою пакету статистичних тестів Diehard. Відзначено ефективність використання даного типу генератора в складі аналого-цифрового перетворювача Монте-Карло.

Study the statistical characteristics of sequences of pseudorandom numbers is presented. Numbers ahave been formed by Galois through cyclic shifts. Research have beenconducted using statistical tests Diehard package. Efficiency of this type of generator for analog-to-digital converter Monte Carlo have been confirmed.
Assessment of statistical properties random numbers
Keywords: псевдовипадкові числа; системи випадкових чисел; пакет статистичних тестів Diehard; pseudorandom numbers; statistical tests Diehard package