Порівняння нормативів шуму в Україні та Європі: стан, вимоги та перспективи - Галич, А. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У статті аналізуються відмінності між нормативами шуму в Україні та європейських країнах, з акцентом на їхній стан, вимоги та перспективи адаптації

The article analyzes the differences between noise standards in Ukraine and European countries, with an emphasis on their status, requirements and prospects for adaptation.
Comparison of noise standards in Ukraine and Europe: status, requirements and prospects
Keywords: шумове забруднення; нормативи шуму; акустичне проєктування; навколишнє середовище; контроль шуму; noise pollution; noise standards; prevention; acoustic design; noise control