Дослідження впровадження газопоршневих та газотурбінних двигунів при переведенні котельні в режим когенерації - Маляренко, Віталій Андрійович; Казарова, І. О.; Сенецький, Олександр Володимирович; Темнохуд, О. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Розглянуті напрями модернізації котельні за допомогою впровадження газопоршневих та газотурбінних двигунів при переведенні в режим когенерації. Порівняні такі основні характеристики роботи газопоршневих та газотурбінних двигунів як вплив перемінного навантаження, вплив температури зовнішнього повітря на потужність двигуна, можливості використання утилізованої теплоти та інші важливі фактори.

The directions of modernization of the boiler house with the help of the introduction of gas piston and gas turbine engines when switching to cogeneration mode have been considered. The main characteristics of the operation of gas piston and gas turbine engines, such as the effect of variable load, the effect of outside air temperature on engine power, the possibility of using recycled heat, and other important factors have been compared.
Studies of the introduction of gas piston and gas turbine engines upon the boiler house switching to cogeneration mode
Keywords: когенерація; котельня; cogeneration; boiler house