Очистка растворов от дисперсных примесей методом электрокоагуляции. 1. Электрохимическое получение коагулянта - Штепа, В. Н.; Донченко, М. И.; Срибная, О. Г. (НТУ "ХПИ", 2007)
Досліджено анодне розчинення сталі Ст. 3, схильність її до пасивації, утворення коагулянту – гідроксидів заліза – в мало мінералізованій воді в залежності від вихідного значення рН, вмісту хлорид-іонів та швидкості протоку води. Рекомендовано інтервали параметрів електролізу, які забезпечують отримання коагулянту при економних витратах електроенергії.

The anodiс dissolution of mild steel, its tendency to passivation and formation of iron hydroxydes in mineralized water is investigated depending on an initial рН value, contents of chloride -ions and speed of water flowing. It has been recommended the intervals of electrolyze parameters which provide the coagulant production at the economical charge of the electric power.
Keywords: сточные воды; электрокоагуляционные установки; гидроксид железа; электролизер; параметры электролиза; анодный ток