Анализ методов обеспечения надежности функционирования программно-аппаратных комплексов - Бреславец, Виталий Сергеевич; Никитин, Сергей Александрович (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті розглянуті основні методи ідентифікації збоїв програмного забезпечення, які можуть викликати системні ризики. Запропонована технологія аналізу системних ризиків, сформульовані основні вимоги для розробки програмного забезпечення, яке задовольняє критеріям максимального захисту від системних ризиків.

The basic methods for identification of software failures that can provoke system risks are discussed. A technique is proposed for analyses of system risks and a set of basic criteria is formulated to ensure system risk safe software development.
Keywords: риски; идентификация; сбои; программное обеспечение; программные коды