Аналіз ефективності застосування трибовідновлювальної суміші "Комбат" для відновлення вузлів та агрегатів засобів наземного забезпечення польотів повітряних суден - Салтовський, Денис Олександрович; Джус, Роман Миколайович; Леоненко, Олександр Миколайович; Вахнюк, Сергій Анатолійович; Кравчук, Олександр Дмитрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У статті представлені загальний порядок і результати натурних випробувань технології триботехнічного відновлення із застосуванням трибовідновлювальної суміші “Комбат”, використаної для зміцнення високонавантажених пар тертя двигунів внутрішнього згоряння та окремих агрегатів трансмісії засобів наземного забезпечення польотів повітряних суден без їх розбирання в процесі експлуатації, підвищення надійності та подовження ресурсу роботи машин. The article presents the general procedure and results of full-scale tests of the technology of tribotechnical recovery using the triborecovery mixture “Kombat”, used to strengthen highly loaded friction pairs of internal combustion engines and individual transmission units of ground support for aircraft flights without disassembling them during operation, increasing reliability and lengthening machine resource.
The analysis of the efficiency of application of tribo- recovery mixture "Combat" for restoration of units and units means of ground support of aircraft flights
Keywords: агрегати трансмісії; двигун внутрішнього згоряння; натурні випробування; пари тертя; подовження ресурсу; трибовідновлювальна суміш; transmission units; internal combustion engine; field tests; friction pairs; life extension; tribological restoration mixture