Переробка, збагачення і комплексне використання корисних копалин - Смирнов, Валерій Олександрович; Білецький, Володимир Стефанович; Чумаченко, Ігор Іванович (Східний видавничий дім, 2012)
Викладені основні відомості щодо технології і процесів переробки і збагачення корисних копалин. Розглянуті принципові конструкції технологічного обладнання і його принцип дії. Розглянуті технологічні схеми переробки і комплексного використання різноманітних корисних копалин. Книга призначена для студентів вузів та фахівців гірничих спеціальностей.
Keywords: корисні копалини; видобування корисних копалин; гірнича справа; збагачення корисних копалин; продукти збагачення; збагачувальні фабрики; грохочення; дроблення; подрібнення; гідравлічна класифікація; гравітаційний метод збагачення; пневмозбагачення; водна сепарація; флотаційний метод збагачення; флотаційне обладнання; магнітне збагачення; електричне збагачення; електрична сепарація; заключні (допоміжні) процеси; охорона навколишнього середовища