Аналіз характеристик двохступінчастої інформаційно-вимірювальної системи покоординатного задавання параметрів алмазного шліфування - Єнікєєв, Олександр Фанілович; Євсюкова, Фатима Магометбіївна; Приходько, Ольга Юріївна (НТУ "ХПІ", 2015)
На основі ієрархічного принципу, методів безпосереднього цифрового та покоординатного управління, непрямих вимірювань якості поверхні деталі з використанням сигналу девіацій швидкості обертання шліфувального круга розроблено тривимірну двохступінчасту інформаційно-вимірювальну систему покоординатного задавання параметрів алмазного шліфування. Побудовано математичні моделі апаратних засобів з використанням дискретного перетворення Лапласа. Мінімізацією квадратичного критерію якості з використанням еталонних моделей каналів інформаційно-вимірювальної системи отримано передатні функції пристроїв обробки вхідної інформації. Складено схеми комп’ютерного моделювання процесів перетворення апаратними засобами інформаційно-вимірювальної системи вхідних сигналів. Встановлено ефективність апаратних засобів, які розроблено.

It is offered of program motions of hardware systems to reduce time of processing time details and ensure the desired «quality class» of the surface smoothness. The development of architecture of information-measuring system is made on the basis of: methods of coordinate and digital control, the hierarchical principle, indirect measurements of roughness, and principles of decentralization and parallelization of processes of incoming information processing. It is built the mathematical models of interference of information-measuring system in a form of linear and harmonic linear stochastic processes. Devices of signal processing means are designed on the basis of minimizing of a quadratic quality criterion with using standard mathematical models of hardware means with a known delay. It is developed the application software and database, the schema of computer simulation of processes of transformation of information through data channels.
The analysis characteristic of two-stage information-measuring system of coordinate setting parameters of diamond grinding
Keywords: засоби апаратні; вимірювання непрямі; моделювання комп'ютерне; hardware means; indirect measurements; computer simulation