Моделювання фінансових потоків недержавного пенсійного фонду для групи учасників з урахуванням їх платоспроможності - Базілевич, К. О.; Мазорчук, М. С.; Парфенюк, Ю. Л. (НТУ "ХПІ", 2017)
Розглядається класичний підхід до моделювання фінансових потоків недержавного пенсійного фонду, проводиться аналіз недоліків такого підходу. Розроблено модель фінансових потоків недержавного пенсійного фонду для групи учасників з урахуванням їх платоспроможності. Наведено опис програмної реалізації розробленої моделі. Модель дозволяє підвищити точність моделювання завдяки аналізу контекстуальних характеристик страхувальників, які мають суттєвий вплив на їх платоспроможність.

A classical approach to modeling the cash flows in non-government pension funds is considered, and an analysis of the shortcomings of this approach is carried out. A model of cash flows in non-government pension fund for a group of participants with their solvency accounting has been developed. The description of the software implementation of the developed model is presented. The model allows to increase the accuracy of modeling due to the analysis of the contextual characteristics of policyholders, which have a significant impact on their solvency.
Modeling of cash flows in non-government pension fund for a group of participants with their solvency accounting
Keywords: недержавний пенсійний фонд; контекстуальні характеристики; пенсійні виплати; неплатоспроможность; contextual characteristics; cash flows